Η άτυπη οργάνωση "Δίκτυο Διαμαρτυρίας", που δημιουργήθηκε στη Βουλγαρία το 2013, την περίοδο των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο υλοποιείται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

Οι τροποποιήσεις του προϋπολογισμού για τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση ψηφίστηκαν βιαστικά, χωρίς προκαταρκτική συζήτηση και κάτω από την ξεκάθαρη διαφωνία μιας σειράς εμπλεκομένων μερών,τονίζεται σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το "Δίκτυο Διαμαρτυρίας" στην ιστοσελίδα του. 

"Για εμάς, αυτό είναι μια αλαζονική επίδειξη εξουσίας και περιφρόνηση για τα διάφορα, αλλά εξίσου σημαντικά, δημόσια συμφέροντα και αντικατάστασή τους με μία αντιδημοκρατική φόρμουλα διακυβέρνησης, με "κάποιου είδους συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής", σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει τις αλλαγές χωρίς διαβούλευση αγνοεί τη θεμελιωμένη με νόμο αρχή της τριμερούς συζήτησης με τους επιχειρηματίες και τους κοινωνικούς εταίρους, αναφέρει το "Δίκτυο Διαμαρτυρίας". 

Η άτυπη οργάνωση υπενθυμίζει, επίσης, ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιέχει δεσμεύσεις για διαφάνεια των πολιτικών που ακολουθούνται, για έναν μηχανισμό συμμετοχής των πολιτών σε σημαντικά για τη χώρα θέματα, που τους παρέχει τη δυνατότητα να επηρεάζουν αποφάσεις διακυβέρνησης και για μία υποχρεωτική προκαταρκτική αποτίμηση του αντίκτυπου των νόμων.  

Το "Δίκτυο Διαμαρτυρίας" ζητά την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και την εξέταση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε δύο επίπεδα - σε δημόσια διαβούλευση και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων - και απόσυρση των αλλαγών που υιοθετήθηκαν μέχρι να εξευρεθεί αποδεκτή και συναινετική λύση.