Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, τον Μάρτιο ξέχασε "άκρως απόρρητα" έγγραφα μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Λονδίνου Park Plaza de Westminster. Ο υπουργός είχε επισκέφθηκε το Λονδίνο καθ'οδόν προς τη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο "Δεύτερο" του Ισραήλ , που ανέφερε ότι "λησμονήθηκαν επίσης και έγγραφα με προσωπικές σημειώσεις" του Μπάρακ.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα εντοπίστηκαν απ έναν ισραηλινό επιχειρηματία, που αμέσως μετά τον υπουργό κατέλυσε στο ίδιο δωμάτιο, μετέδωσε επίσης το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ. Πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, που παρέλαβαν αμέσως τα εν λόγω έγγραφα.

Το περιεχόμενο του ρεπορτάζ εν μέρει επιβεβαιώθηκε σήμερα από το υπουργείο της Αμυνας. Ομως αυτό "διέψευσε ότι επρόκειτο γιά άκρως απόρρητα έγγραφα". Αφησε να εννοηθεί ότι τα έγγραφα αυτά θα περνούσαν στην κατοχή εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου της κυβέρνησης του Ισραήλ, αμέσως μετά την αναχώρηση του Μπάρακ από το πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, κάτι όμως που δεν συνέβη.