Ένας γιατρός και μία μαία καταδικάστηκαν από δικαστήριο στην Αργεντινή για την  απαγωγή βρεφών κατά τη διάρκεια τη δικτατορία.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον γιατρό και απόστρατο στρατιωτικό Νορμπέρτο Ατίλιο Μπιάνκο, 69 ετών, σε φυλάκιση 13 ετών και τη μαία Γιολάντα Αρότσε, 85 ετών, σε φυλάκιση επτά ετών.

Αντίθετα, ο γιατρός Ραούλ Εουτζένιο Μαρτίν, 75 ετών, αθωώθηκε και το δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωσή του, εκτιμώντας ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία σε βάρος του.

Και οι τρεις δικάστηκαν για τον ρόλο τους στο παράνομο μαιευτήριο του κέντρου κράτησης Campo de Mayo, στο Μπουένος Άιρες. Οι έγκυες που είχαν απαχθεί γεννούσαν τα παιδιά τους έχοντας τα χέρια και τα μάτια δεμένα.

Τα βρέφη δίνονταν για υιοθεσία, με ψεύτικο όνομα, σε οικογένειες στρατιωτικών ή πολιτών οι οποίοι υποστήριζαν τη δικτατορία.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον πρώην στρατηγό Σαντιάγκο Ομάρ Ριβέρος, 91 ετών, και τον πρώην δικτάτορα Ρεϊνάλντο Μπινιόνε, 86 ετών, σε φυλάκιση 30 και 16 χρόνων αντίστοιχα. Οι δύο άνδρες, ήδη φυλακισμένοι ισόβια για άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καταδικάστηκαν ως υπεύθυνοι του τομέα όπου λειτουργούσε το παράνομο μαιευτήριο.