Τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας διέταξε το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, ύστερα από ένα τραγούδι με παραποιημένους στίχους που διακωμωδεί τον φόνο του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό, το οποίο ακούστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε συνταξιούχος αστυνομικός.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες Τζο Μάγιερς, που συνταξιοδοτήθηκε το 2007, παρευρέθησαν περίπου 50 με 60 άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί, κυρίως συνταξιούχοι, αλλά και απλοί πολίτες.

Το τραγούδι με παραποιημένους τους στίχους από την επιτυχία "Bad, Bad Leroy Brown", του 1973, του αμερικανού τραγουδιστή της φολκ-ροκ Τζιμ Κρότσε, ερμήνευσε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Γκάρι Φίσελ, ο οποίος κάποτε εργαζόταν ως ερευνητής για την κυβέρνηση:

"Ο Μάικλ Μπράουν πήρε ένα μάθημα για ένα μπλέξιμο με έναν αστυνομικό - σκληρό καρύδι

Ο Μάικλ έμοιαζε με πολυκαιρισμένο ελβετικό τυρί...τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα

Και είναι κακός, ο κακός Μάικλ Μπράουν

Ο χειρότερος αλήτης σε ολόκληρη την βρωμοπόλη

Πιο κακός και από τον γέρο Κινγκ Κονγκ

Πιο μοχθηρός κι από μαντρόσκυλο

 

Δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια

Και ο Μάικλ άνοιξε την πόρτα σπάζοντάς την με γροθιά

Και ο Μάικλ έμοιαζε με πολυκαιρισμένο ελβετικό τυρί

Τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα

 

Και είναι νεκρός, ο νεκρός Μάικλ Μπράουν

Ο πιο νεκρός σε ολόκληρη την βρωμοπόλη

Ολόκληρη η ζωή του πάει, έφυγε

Πιο νεκρός και από σκοτωμένο σκυλί στον δρόμο"

Το τραγούδι κατέγραψε σε βίντεο ένας από τους παρευρισκόμενους, προσβεβλημένος και οργισμένος από το γεγονός ότι κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, και το ανέβασε στην ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο TMZ.

Ο δικηγόρος του Φίσελ δήλωσε στην TMZ ότι ο πελάτης του συνειδητοποίησε πως το παραποιημένο τραγούδι ήταν κακόγουστο σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο Φίσελ γράφει αστεία τραγούδια και ότι θεώρησε πως το κοινό--οι αστυνομικοί--θα το θεωρούσε αστείο.

Σχολιάζοντας το τραγούδι, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ έγραψε στο Twitter: "Όπως πολλοί από εσάς, το βρίσκω προσβλητικό και παράλογο. Δεν αντανακλά τις αξίες του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες. Διέταξα την Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων να διερευνήσει το περιστατικό και να διακριβώσει αν σε αυτό αναμείχθηκαν εν ενεργεία υπάλληλοι του τμήματος".

TAGS