Στη σύλληψη πολιτικού ενός δεξιού λαϊκιστικού κόμματος, της  Δημοκρατικής Ένωσης του Κέντρου (UDC) προχώρησε η αστυνομία της Ελβετίας με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε βιασμό.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο Μάρκους Χούρλιμαν, είναι πρόεδρος της UDC στο καντόνι του Τσουγκ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ελβετίας έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν η βουλευτίνα Γιολάντα Σπις-Χέγκλιν «έπεσε θύμα του GHB», του αποκαλούμενου και «ναρκωτικού του βιασμού», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσουγκ, Γιουντίτ Άκλιν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βιασμός της Σπις-Χέγκλιν φέρεται ότι έγινε το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια γιορτής προς τιμή του νέου προέδρου της κυβέρνησης του Τσουγκ, Χάιντς Τένλερ, ο οποίος προέρχεται επίσης από το κόμμα UDC. 

Το επόμενο πρωί η 34χρονη Σπις-Χέγκλιν δεν θυμόταν τίποτα από τα τεκταινόμενα το προηγούμενο βράδυ και για αυτό πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος και ούρων. Αφού βγήκαν τα αποτελέσματα, το νοσοκομείο ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών που ξεκίνησε αμέσως έρευνα καθώς στην Ελβετία το αδίκημα αυτό διώκεται αυτεπάγγελτα.

Η ίδια η Σπις-Χέγκλιν πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει μήνυση για βιασμό.