Πρόστιμο 120 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ο οδηγός ενός ασθενοφόρου στην Πορτογαλία, καθώς η τροχαία του έκοψε κλήση όταν σταμάτησε στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε μια 80χρονη ασθενή.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης το ασθενοφόρο, που ανήκει στην πυροσβεστική υπηρεσία του Ομπίντος, παρέλαβε την ηλικιωμένη γυναίκα για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο της Λισαβόνας. Η 80χρονη είχε υποστεί θρόμβωση και κάποια στιγμή, κατά τη μεταφορά της, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Το ασθενοφόρο σταμάτησε ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να την φροντίσουν καλύτερα, όμως παρά τις προσπάθειές τους, λίγο αργότερα υπέκυψε.

Οι διασώστες κάλεσαν την αστυνομία για να δηλώσουν τον θάνατο και άκουσαν κατάπληκτοι τους αστυνομικούς να λένε στον οδηγό ότι είχε παραβιάσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας γιατί στάθμευσε... παράνομα, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις συνθήκες που αντιμετώπιζε, όπως κατήγγειλε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ομπίντος, Κάρλος Σίλβα.

Ο οδηγός πλήρωσε αμέσως το πρόστιμο. Ωστόσο, λόγω του σάλου που προκλήθηκε, η αστυνομία παραδέχτηκε την επομένη ότι έκανε λάθος και ακύρωσε την κλήση.