Συγκλονίζει η είδηση πως ένας ισραηλινός στρατιωτικός πυροβόλησε στο μάτι έναν πεντάχρονο Παλαιστίνιο με πλαστική σφαίρα!

Όπως κατήγγειλε η οικογένεια του, το περιστατικό σημειώθηκε, όταν ο πεντάχρονος Muhammad Jamal Ubeid έβγαινε από το σχολικό λεωφορείο που τον μετέφερε στο σπίτι του, στην περιοχή al-Issawiya. «Ένας Ισραηλινός στρατιωτικός έριξε μια μαύρη πλαστική σφαίρα και χτύπησε το παιδί από μικρή απόσταση» είπε ο θείος του θύματος στο πρακτορείο Ma'an News.

Ο πεντάχρονος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα Κέντρο Υγείας Hadassah στο Mount Scopus, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί κάταγμα σε ένα κόκαλο που βρίσκεται κάτω από το μάτι του και αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση.

Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ τόνισε σε ανακοίνωσή της πως οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μέσα ελέγχου για τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει. Δεν επιβεβαιώνουν ωστόσο πως ο πεντάχρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Από την πλευρά του, ο θείος του Muhmmad διέψευσε πως υπήρχαν συγκρούσεις στην περιοχή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών κατά τη στιγμή του πυροβολισμού.