Συνετρίβη την Τετάρτη στη βόρεια Κολομβία ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι έξι επιβάτες και ο πιλότος του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας El Tiempo, ο πιλότος πριν τη συντριβή είχε ειδοποιήσει την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ότι αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη.

Το αεροπλάνο Cessna, το οποίο ανήκε στον στόλο της Alas, μιας μικρής εταιρείας αερομεταφορών, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε μια πτήση από τη Μπουκαραμάνγκα προς τη Μάλαγα στην επαρχία Σανταντέρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελ Τιέμπο. Οι επτά σοροί βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους ή κοντά σε αυτή, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Ο πιλότος επιχειρούσε να επιστρέψει στη Μπουκαραμάνγκα, περίπου 395 χλμ. βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Μπογοτά, για να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση, αφού μόλις είχε πληροφορήσει έναν ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας πως τα όργανα του έδειχναν απώλεια της πίεσης του λαδιού στη μηχανή του Τσέσνα. Το μικρό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη λίγο αργότερα σε μια περιοχή με χαμηλή βλάστηση.