Περιοδικό το οποίο εκδίδεται από παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Υεμένη απειλεί με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά δυτικών στόχων.

Το περιοδικό inspire καλεί σε επιθέσεις κατά εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων καθώς και αεροπορικών εταιρειών. Επιπλέον στο δημοσίευμα, υπάρχουν συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει μία βόμβα και να την κρύψει επιμελώς στη διάρκεια της πτήσης.

Σε ό,τι αφορά της αεροπορικές εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, το αγγλόφωνο περιοδικό επισημαίνει τις ακόλουθες: American Airlines, United Airlnes, Delta Airlines, British Airways, EasyJet και Air France.

Ταυτόχρονα, απειλές διατυπώνονται και κατά αμερικανών πολιτών, όπως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς και ο τέως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι ο οποίος αν και αποχώρησε από το αξίωμά του τον Φεβρουάριο, το περιοδικό εξακολουθεί να τον αναφέρει πρόεδρο. 

Στο εξώφυλλο φαίνεται ένα αεροσκάφος που έχει ανατιναχθεί.

Όπως αναφέρει η Washington Post, το γνωστότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο inspire,  περιέχει πληροφορίες για την κατασκευή βόμβας, οι οποίες ενέπνευσαν τους βομβιστές του μαραθωνίου της Βοστώνης στην επίθεση του Απριλίου του 2013.