Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρεζ διορίστηκε στη θέση του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, ενώ η πρώην υπουργός Επικοινωνιών Ντέλτσι Ροντρίγκεζ ορίστηκε διάδοχός του στη θέση του επικεφαλής της διπλωματίας δήλωσε ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της εισόδου της Βενεζουέλας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Ο Ραμίρεζ θα αναλάβει την «ευθύνη της προστασίας της παγκόσμιας ειρήνης», έγραψε ο Μαδούρο. 

Ο 51χρονος Ραφαέλ Ραμίρεζ, μηχανικός στο επάγγελμα, ορίστηκε ως επικεφαλής της διπλωματίας, το Σεπτέμβριο του 2014 όταν εγκατέλειψε τα καθήκοντά του ως υπουργός πετρελαίου και ως πρόεδρος της πανίσχυρης κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA. Στην κρατική εταιρεία PDVSA ήταν επικεφαλής επί δέκα συναπτά έτη από το 2004, ενώ ως υπουργός Πετρελαίου υπηρέτησε από το 2002. 

Ο Νίκολας Μαδούρο στη θέση του Ραμίρεζ ως υπουργό Εξωτερικών διόρισε την 44χρονη Ντέλτσι Ροντρίγκεζ, η οποία ήταν υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Βενεζουέλας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.