Η Τουρκία είναι μια πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους, δήλωσε ο αρχηγός της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ και ευχαρίστησε τους τούρκους ηγέτες για την υποστήριξή τους προς την παλαιστινιακή υπόθεση. 

"Μια δημοκρατική Τουρκία, σταθερή και ανεπτυγμένη είναι πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους", δήλωσε ο Μεσάαλ σε ομιλία που εκφώνησε στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία), στο ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)

"Μια ισχυρή Τουρκία σημαίνει μια ισχυρή Ιερουσαλήμ, μια ισχυρή Παλαιστίνη", πρόσθεσε ο αρχηγός της Χαμάς, ο οποίος είναι συχνά παρών σε σημαντικές εκδηλώσεις του AKP και μίλησε για την ελπίδα του "να απελευθερώσει την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ", σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Κατά τη σύντομη παρέμβασή του, φωνές "Αλλάχ Άκμπαρ!" (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος!) και "Κάτω το Ισραήλ!" ακούγονταν από το πλήθος, που κουνούσε ταυτόχρονα τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες. 

Μιλώντας σχετικά με την τουρκική σημαία, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε από την πλευρά του κατά την ομιλία του: "Μάρτυρά μου ο Θεός (...) θα κάνουμε αυτή την κόκκινη σημαία σύμβολο του αθώου. Αυτή η κόκκινη σημαία θα κυματίζει δίπλα στις σημαίες της Παλαιστίνης, της ελεύθερης Συρίας και όλων των άλλων σημαιών του αθώου οπουδήποτε στον κόσμο".