Παραδόθηκε ένας από τους ηγέτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, επικηρυγμένος για τρία εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα πηγή της σομαλικής κυβέρνησης και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζακαρίγια Ισμαήλ Άχμεντ Χέρσι είναι ένας από τους επτά αρχηγούς της οργάνωσης, τον οποίο το 2012 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικήρυξε για τρία εκατομμύρια δολάρια.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η παράδοση του Χέρσι θα είναι το δεύτερο μεγάλο πλήγμα στην ηγεσία της οργάνωσης τους τελευταίους λίγους μήνες. Τον Σεπτέμβριο, ο κυριότερος ηγέτης της Αλ Σαμπάμπ, ο Άχμεντ Αμπντί Γκοντάν, σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

"Ο ηγέτης της Αλ Σαμπάμπ Ζακαρίγια Ισμαήλ παραδόθηκε στις κυβερνητικές δυνάμεις στο Ελ Γουάκ, στην περιοχή Γκέντο. Αναμένεται να μεταφερθεί αεροπορικώς στην Μογκαντίσου αύριο", δήλωσε στο Ρόιτερς ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοφωνίας Radio Muqdisho επίσης μετέδωσε την είδηση της παράδοσης του Χέρσι και ανέφερε ότι (ο Χέρσι) ήταν "ο γενικός γραμματέας του (τμήματος) οικονομικής διαχείρισης της Αλ Σαμπάμπ" χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσει την παράδοσή του.

Μέλος της οργάνωσης δήλωσε στο Ρόιτερς τηλεφωνικώς ότι η Αλ Σαμπάμπ ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στην παράδοση του Χέρσι και θα "ερευνήσει αν το εν λόγω άτομο ανήκει στις τάξεις της".