Ένας 30χρονος Πακιστανός καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκιση, καθώς προκάλεσε ηθελημένα δυο ψευδείς συναγερμούς κινητοποιώντας τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Λαχόρης.

Ο 30χρονος Μοχάμαντ Γιουσούφ, κάλεσε την αστυνομία δύο φορές τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μουλτάν του κεντρικού Πακιστάν, λέγοντας ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε μία αγορά και σε ένα πάρκο όπου σύχναζαν παιδιά.

Η αστυνομία, μονάδες πυροτεχνουργών και ιατρικές υπηρεσίες έσπευσαν και τις δυο φορές για να διαπιστώσουν απλώς ότι δεν υπήρχε τίποτα.

«Ο Γιουσουφ ομολόγησε και καταδικάστηκε σε 26 χρόνια στη φυλακή για δύο ψευδείς συναγερμούς και ψευδείς πληροφορίες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασφάκ Μαλίκ, βοηθός Γενικός Εισαγγελέας στο Μουλτάν. Η αστυνομία είπε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα SIM ενός εκ των φίλων του, καθώς ήθελε να τον παγιδεύσει επειδή είχε μια ανταγωνιστική επιχείρηση.

Το Πακιστάν έχει εντείνει την αντιτρομοκρατική πολιτική του μετά την αιματηρή επίθεση σε ένα σχολείο όπου φοιτούσαν παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσαβάρ στις 16 Δεκεμβρίου. Σε μια από τις πιο φονικές τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξαν οι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 134 παιδιά.

Ο 30 χρονος, μάλλον δεν θα ξαναπάρει τηλέφωνο...