Δυνάμεις πιστές στην αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στην πόλη Μισράτα.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος πρωθυπουργός Αμπντάλα αλ-Θίνι έχει υποχρεωθεί να κυβερνά ένα υπόλειμμα κράτους στα ανατολικά αφότου μια συμμαχία οργανώσεων με την ονομασία Αυγή της Λιβύης πήρε τον Αύγουστο τον έλεγχο της Τρίπολης, ιδρύοντας μια αντίπαλη κυβέρνηση και κοινοβουλιο.

Ο Μοχάμεντ Ελ Χετζάζι, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Θίνι, δήλωσε πως η πολεμική αεροπορία επιτέθηκε στο λιμάνι της Μισράτα, σε μια ακαδημία της πολεμικής αεροπορίας κοντά στο αεροδρόμιο και στη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Λιβύης, η οποία βρίσκεται στη δυτική αυτή πόλη.

Ο Ισμαήλ Σούκρι, εκπρόσωπος των δυνάμεων που έχουν συμμαχήσει στο πλαίσιο της Αυγής της Λιβύης, επιβεβαίωσε πως πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές, αλλά υποστήριξε πως δεν προκάλεσαν ζημιές.

«Το αεροδρόμιο της Μισράτα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Μόλις απογειώθηκε μια πτήση», δήλωσε.

Η Μισράτα, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, συνδέεται με την Αυγή της Λιβύης και διαθέτει ένα μεγάλο λιμάνι και μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών. Η πόλη είχε ως τώρα διαφύγει των μαχών που απείλησαν να διαλύσουν τη Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται δύο εβδομάδες αφότου μια δύναμη η οποία μετέχει στην Αυγή της Λιβύης, κινήθηκε προς ανατολάς για να προσπαθήσει να καταλάβει τα πετρελαϊκά λιμάνια Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ.

TAGS