Αν σε θέλει η τύχη... Μια δεκαμελής οικογένεια στην Ινδονησία σώθηκε από θαύμα όταν έφθασε με καθυστέρηση στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ χθες νωρίς το πρωί μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης.

Η 36χρονη Κριστιαναουάι διηγήθηκε ότι δέκα μέλη της οικογένειά της, ανάμεσά τους η μητέρα της και ο μικρότερος αδελφός της, πήγαν στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας, για να πάρουν το αεροπλάνο των 05.30 ώστε να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στη Σιγκαπούρη.

Οι έξι ενήλικες είχαν αρχικά κάνει κράτηση για την πτήση των 07.30 αλλά η AirAsia τους είχε μεταφέρει στην πτήση των 05.30:

«Μας είχαν στείλει μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είχαν τηλεφωνήσει στις 15 και 16 Δεκεμβρίου για να μας ενημερώσουν για την αλλαγή της ώρας της πτήσης μας, αλλά εμείς δεν είδαμε τις κλήσεις. Συνεπώς φθάσαμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση των 07.30 αλλά μας είπαν ότι είχε γίνει αλλαγή στην ώρα της πτήσης μας και ότι χάσαμε το αεροπλάνο γιατί φθάσαμε με καθυστέρηση. Βέβαια εκείνη την ώρα είχαμε θυμώσει πολύ. Την ώρα της έκδοσης των νέων εισιτηρίων, μάθαμε ότι το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει νωρίτερα συνετρίβη και τότε αμέσως ζητήσαμε ακύρωση της πτήσης μας. Ήμουν συγκλονισμένη και άρχισα να κλαίω. Ίσως ήταν θέλημα Θεού που η οικογένειά μου και εγώ δεν ήμασταν στο αεροπλάνο. Ίσως ήταν ένα είδος ευλογίας».

Στο εξής η Κριστιαναουάι και η οικογένεια της προτίθενται να αλλάξουν αεροπορική εταιρία για τα επόμενα ταξίδια τους στη Σιγκαπούρη.

«Πηγαίνουμε εκεί δύο φορές τον χρόνο και πάντα με την AirAsia. Αλλά η εμπιστοσύνη μας στην AirAsia έχει κλονιστεί» τόνισε.