Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Κίνα ο θάνατος μετανάστριας εργάτριας η  οποία υπέκυψε στα τραύματα που πιθανόν υπέστη εξαιτίας της βίαιης αντιμετώπισής της από αστυνομικούς.

Η Ζιου Σιουγιούν, 47 ετών, είχε μεταβεί μαζί με τον σύζυγό της σε εργοτάξιο στην πόλη Ταϊγουάν, στην επαρχία Σάνσι, για να ζητήσει να καταβληθούν δεδουλευμένα 20.000 γιουάν και πλέον, τα οποία οφείλονταν στον γιο της.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα Νταχέ, με αστυνομικό να πιάνει τη γυναίκα από τον λαιμό και να την πετάει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η εργάτρια κατόπιν μεταφέρθηκε αναίσθητη σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου ο σύζυγός της και ο γιος της ξυλοκοπήθηκαν. Ο πατέρας έχει τέσσερα σπασμένα πλευρά.

Ερασιτεχνικό βίντεο το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε σε εξωτερικό χώρο δείχνει αστυνομικό να πατάει τα μαλλιά της πεσμένης στο έδαφος γυναίκας.

Η μετάδοση του βίντεο, το οποίο μεταφορτώθηκε στο Διαδίκτυο και προβλήθηκε από το δίκτυο CCTV της δημόσιας κινεζικής τηλεόρασης, ανάγκασε την τοπική υπηρεσία δημόσιας ασφαλείας να θέσει σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η υπόθεση ήταν το δεύτερο συχνότερο θέμα αναρτήσεων στο Sina Weibo - το κινεζικό αντίστοιχο του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter - μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της AirAsia.

TAGS