current views are: 1

30 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:49

Περισυνελέγησαν 40 σοροί της πτήσης της AirAsia από τη θάλασσα (Βίντεο και φωτό)

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος για την πτήση QZ8501, καθώς σήμερα εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ιάβας σοροί και αντικείμενα, που ανήκουν στο αεροσκάφος της AirAsia.

 

Δημοσίευση 09:49’
αρθρο-newpost

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος για την πτήση QZ8501, καθώς σήμερα εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ιάβας σοροί και αντικείμενα, που ανήκουν στο αεροσκάφος της AirAsia.

 

Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος για την πτήση QZ8501, καθώς σήμερα εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ιάβας σοροί και αντικείμενα, που ανήκουν στο αεροσκάφος της AirAsia.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Μάναχαν Σιμορανγκίρ Καντισπενάλ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας, ήδη από τη θάλασσα έχουν περισυλλεγεί σαράντα πτώματα

“Από τον στρατιωτικό ραδιοσταθμό έγινε γνωστό πως το πολεμικό πλοίο Μπουνγκ Τόμο περισυνέλεξε 40 πτώματα και ο αριθμός αυξάνεται. Είναι πολύ απασχολημένοι τώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.

Την ίδια ώρα, ινδονήσιοι διασώστες, οι οποίοι αναζητούν το αγνοούμενο αεροπλάνο, ανέσυραν επίσης σήμερα συντρίμμια από τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ακτής του Βόρνεο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το «μαύρο» κουτί του αεροπλάνου, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

«Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το αεροσκάφος της Air Asia και ο υπουργός Μεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν», την περιοχή των ερευνών όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια. 

«Με βάση τις παρατηρήσεις των ομάδων ερευνών και διάσωσης, έχουν εντοπισθεί μεγάλα αντικείμενα, όπως μια πόρτα της καμπίνας και μια πόρτα του χώρου των αποσκευών. Είναι μέσα στη θάλασσα, 100 μίλια (160 χλμ.) νοτιο-δυτικά της Πανγκαλάν Μπουν», πόλης στο κέντρο της περιοχής Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο, διευκρίνισε.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνας και Διάσωσης της Ινδονησίας, αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας εντόπισε μια «σκιά» στον βυθό της θάλασσας, που πιθανόν είναι το αεροπλάνο της AirAsia. 

“Δόξα τω Θεώ σήμερα! Στις 12.50( τοπική ώρα), στρατιωτικό αεροσκάφος Hercules εντόπισε αντικείμενο που περιγράφεται ως σκιά και έχει το σχήμα αεροπλάνου στον βυθό της θάλασσας”, εντός της ζώνης των ερευνών, δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στη δημοσιότητα είχαν δοθεί εικόνες που έδειχναν αντικείμενα να επιπλέουν, κάποια πιθανώς σωσίβια. Ορισμένα φαίνονταν σαν πόρτα του αεροσκάφους και ένα άλλο έμοιαζε με φουσκωτή σκάλα έκτακτης ανάγκης.

Με την ανακοίνωσή εντοπισμού των ευρημάτων, οι συγγενείς που έχουν συγκεντρωθεί στα δύο αεροδρόμια (στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας και στην Σιγκαπούρη) ξέσπασαν σε κλάματα. 

Η πτήση QZ8501 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia, ένα Airbus A320-200, χάθηκε από τα ραντάρ του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια κακοκαιρίας και ενώ πετούσε από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 156 Ινδονήσιοι, τρεις Νοτιοκορεάτες, ένας Γάλλος που ήταν ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ένας Βρετανός, ένας Μαλαισιανός και ένας πολίτης της Σιγκαπούρης. Υπήρχαν 138 ενήλικες επιβάτες, 16 παιδιά και ένα βρέφος.

«Βούλιαξε» η μετοχή της AirAsia

Πτώση 11,6% κατέγραψαν οι μετοχές της AirAsia με το άνοιγμα της συνεδριάσης των ασιατικών χρηματιστηρίων το πρωί της Δευτέρας μετά την εξαφάνιση – την Κυριακή – της πτήσης QZ8501.

Σημειώνεται ότι το 49% της Indonesia AirAsia ανήκει στην μαλαισιανή AirAsia, με το υπόλοιπο 51% να ανήκει σε ντόπιους επενδυτές.


σχετικα αρθρα