Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει αποφασίσει να εκθέσει σε λαϊκό προσκύνημα γυάλινη φιάλη με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, την επόμενη Κυριακή, ημέρα της μακαριοποίησής του, αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος. Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε σχετικά ότι «το αίμα φυλασσόταν σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης και είχε αφαιρεθεί από τον πολωνό ποντίφικα, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, ενδεχομένως, για μετάγγιση».

Άλλες δυο φιάλες βρίσκονται στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου τις έχει μεταφέρει ο πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Πάπα Βοϊτίλα, πατέρας Στανισλάο Ντζίβιτς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, την επόμενη Κυριακή, για την τελετή μακαριοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, πρόκειται να συρρεύσουν στην Ρώμη, τουλάχιστο 500.000 καθολικοί πιστοί, απ΄ όλο τον κόσμο.

Πολλοί απ’ αυτούς θα μπορέσουν να προσευχηθούν σε ελάχιστη απόσταση από την φιάλη που περιέχει το αίμα του ποντίφικα, η οποία έχει όμως τοποθετηθεί μέσα σε πολύτιμη λειψανοθήκη, έργο τριών γνωστών χρυσοχόων. Όπως αναφέρει, τέλος, ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας, «το αίμα του πάπα μπόρεσε να διατηρηθεί σε υγρή μορφή, χάρη στην παρουσία ισχυρής αντιπηκτικής ουσίας».