Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους βασιλικούς φρουρούς στη Βρετανία εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής, ιδιαίτερα γύρω από τις φρουρές που φωτογραφίζονται τακτικά στις βασιλικές κατοικίες από τους τουρίστες ολόκληρου του κόσμου.

Αυτή την εβδομάδα, ένας ένοπλος αστυνομικός εθεάθη να στέκεται δίπλα στους περίφημους έφιππους φρουρούς μπροστά από το κτίριο της Έφιππης Φρουράς του Ουάιτχολ, κάτι που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν στις ανησυχίες για ενδεχόμενες επιθέσεις μαχητικών ισλαμιστών.

"Εμείς είμαστε που προστατεύουμε τους φρουρούς", δήλωσε ένας αστυνομικός που ανέλαβε υπηρεσία στη βασιλική φρουρά του Ουάιτχολ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μέιλ ον Σάντεϊ".

Οι βασιλικοί φρουροί εθεάθησαν επίσης να περιπολούν πίσω από την πύλη του Κλάρενς Χάουζ, της επίσημης κατοικίας του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, ενώ συνήθως βρίσκονταν μπροστά από την πύλη, στο δημόσιο δρόμο.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν επίσης πως ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί δίπλα στη βασιλική φρουρά στον πύργο του Ουίνδσορ, άλλη κατοικία που χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια.

Η αστυνομία και το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.