Συγκρούσεις ξέσπασαν στη νότια Υεμένη ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι οποίοι είχαν αποκλείσει δρόμους και είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα στο Άντεν, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας "πολιτικής ανυπακοής" σήμερα, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον ένας διαδηλωτής και δύο στρατιώτες, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και τοπικοί αξιωματούχοι.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τη γενική απεργία στήνοντας μπλόκα σε δρόμους που οδηγούσαν σε σχολεία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ένας γιατρός δήλωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και τρεις βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση φέροντας τραύματα από σφαίρες. Ο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι νεκροί από πυρά έπεσαν και δύο αστυνομικοί, αφήνοντας να εννοηθεί πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές είναι οπλισμένοι.

Ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι πυροβολισμοί ακούγονταν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ακτιβιστές διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους ένοπλους που ανταλλάσσουν πυρά με την αστυνομία.

"Οι ένοπλοι αυτοί άνδρες δεν ανήκουν στους ειρηνικούς διαδηλωτές που απαιτούν την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και την πτώση του καθεστώτος", είπε ένας εκ των διαδηλωτών.

Νωρίτερα, αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση μελών της αλ Κάιντα στη νότια επαρχία Αμπιάν. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, "ένοπλοι που ανήκουν στην αλ Κάιντα επιτέθηκαν εκτοξεύοντας αντιαρματική ρουκέτα εναντίον σημείου ελέγχου εισόδου στη Ζινζιμπάρ", την κυριότερη πόλη της Αμπιάν.