Συνελήφθη η Χέδερ Τσο, η κόρη του ιδιοκτήτη της Korean Air επειδή καθυστέρησε την αναχώρηση ενός αεροπλάνου της εταιρείας καθώς εξοργίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο της σέρβιραν ξηρούς καρπούς—μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σκάνδαλο στη Νότια Κορέα.

Η Τσο κατηγορείται ότι εκδίωξε στις 5 Δεκεμβρίου από ένα αεροπλάνο της Korean Air τον επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν και ανάγκασε το αεροσκάφος να επιστρέψει στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης για να κατέβει από αυτό ο Παρκ. Η πτήση έφτασε στο Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

Η Τσο, 40 ετών, επέπληξε τον επικεφαλής του προσωπικού καμπίνας και μία αεροσυνοδό επειδή της έφεραν ξηρούς καρπούς σε μια σακούλα και όχι σε μπολ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε σήμερα εικόνες στις οποίες φαίνεται η 40χρονη να μεταφέρεται στον χώρο όπου θα κρατηθεί. Με το κεφάλι κατεβασμένο η Τσο δήλωσε ότι «λυπάται πολύ» κατά την αναχώρησή της από την εισαγγελία.

Η κόρη του ιδιοκτήτη της Korean Air κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανονισμούς ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας, για εξαναγκασμό και ανάμιξη στα καθήκοντα του επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας.