Το όπλο του στον αστυνομικό είχε στρέψει ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα πυρά του κοντά στο Φέργκιουσον, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο Μάρτιν σκοτώθηκε στις 23 του μηνός σε πρατήριο καυσίμων του Μπέρκλεϊ, πολύ κοντά στο Φέργκιουσον, στις κεντρικές ΗΠΑ, όπου νέες ταραχές ξέσπασαν τον Νοέμβριο μετά την απόφαση σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Αύγουστο τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν.

Αντίθετα με τον Μπράουν, ο Μάρτιν ήταν οπλισμένος κατά συμπλοκή και απείλησε να πυροβολήσει τον αστυνομικό, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπέρκλεϊ Φρανκ Μακ Κολ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο Μάρτιν ήταν οπλισμένος, προσπάθησε να πυροβολήσει όταν έστρεψε το όπλο του στον αστυνομικό. Ο αστυνομικός φοβήθηκε για τη ζωή του, υποχώρησε και καθώς υποχωρούσε, πυροβόλησε τρεις φορές» τόνισε. Σύμφωνα με τον Μακ Κολ, μάρτυρες επιβεβαίωσαν την εκδοχή αυτή. Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται μια φιγούρα που κραδαίνει ένα όπλο προς την πλευρά ενός περιπολικού.