Έρογλου: Να επιστρέψει στις συνομιλίες ο Αναστασιάδης

Έρογλου: Να επιστρέψει στις συνομιλίες ο Αναστασιάδης

«Στην ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει άνευ όρων στο τραπέζι των συνομιλιών», επανήλθε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, στο μήνυμα του για το νέο χρόνο, διαμηνύοντας ωστόσο ότι είναι εκτός συζήτησης το να παραιτηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά των «δικαιωμάτων της».

Σημείωσε πως «τι είναι να γίνει στο Κυπριακό θα γίνει εντός της επόμενης περιόδου και ότι μας περιμένουν κρίσιμες ημέρες», ευχόμενος η στάση των Ελληνοκυπρίων να είναι θετική.

Ο Έρογλου αναφερόμενος στην αποχώρηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από το τραπέζι των συνομιλιών με δικαιολογία, όπως την χαρακτήρισε, την οδηγία προς ναυτιλλομένους που είχε εκδώσει η Τουρκία για διενέργεια παράνομων ερευνών από το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυρίστηκε ότι είναι αντίθετη με το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπόλοιπες χώρες που εμπλέκονται στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δεν θα έπρεπε να επιτρέψουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά να διατηρεί αυτή τη στάση.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο