ΔΙΕΘΝΗ

Έρογλου: Να επιστρέψει στις συνομιλίες ο Αναστασιάδης

Δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου 2014, 16:44 / Ανανεώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2014, 16:44
Έρογλου: Να επιστρέψει στις συνομιλίες ο Αναστασιάδης
Facebook Twitter Whatsapp

«Στην ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει άνευ όρων στο τραπέζι των συνομιλιών», επανήλθε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, στο μήνυμα του για το νέο χρόνο, διαμηνύοντας ωστόσο ότι είναι εκτός συζήτησης το να παραιτηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά των «δικαιωμάτων της».

«Στην ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει άνευ όρων στο τραπέζι των συνομιλιών», επανήλθε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, στο μήνυμα του για το νέο χρόνο, διαμηνύοντας ωστόσο ότι είναι εκτός συζήτησης το να παραιτηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά των «δικαιωμάτων της».

Σημείωσε πως «τι είναι να γίνει στο Κυπριακό θα γίνει εντός της επόμενης περιόδου και ότι μας περιμένουν κρίσιμες ημέρες», ευχόμενος η στάση των Ελληνοκυπρίων να είναι θετική.

Ο Έρογλου αναφερόμενος στην αποχώρηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από το τραπέζι των συνομιλιών με δικαιολογία, όπως την χαρακτήρισε, την οδηγία προς ναυτιλλομένους που είχε εκδώσει η Τουρκία για διενέργεια παράνομων ερευνών από το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυρίστηκε ότι είναι αντίθετη με το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπόλοιπες χώρες που εμπλέκονται στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δεν θα έπρεπε να επιτρέψουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά να διατηρεί αυτή τη στάση.