Πολύνεκρες μάχες σημειώθηκαν την Τρίτη μεταξύ στρατού και ανταρτών στο  Μπουρούντι.

«Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης σαρώνουν την περιοχή όπου έγιναν οι μάχες και όπου κρύβονται τα μέλη της ένοπλης ομάδας», ανέφερε ένας στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων του Μπουρούντι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Στη δική μας πλευρά, θρηνούμε τον θάνατο ενός στρατιώτη», είπε, λέγοντας πως ανασύρθηκαν εξάλλου και οι σοροί 34 ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Μπουρούντι, ο συνταγματάρχης Γκασπάρ Μπαρατούζα, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους αριθμούς αυτούς. Όμως δύο άλλες πηγές οι οποίες πρόσκεινται στις ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν, και αυτές υπό τον όρο να μην κατονομασθούν, τον θάνατο περίπου 30 εκ των ενόπλων. Ένας προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί αργά χθες βράδυ, έκανε λόγο για 14 νεκρούς.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Μπουρούντι—ο στρατός και η αστυνομία, καθώς και ένοπλοι πολίτες—αναχαίτισαν και ενεπλάκησαν σε σύγκρουση χθες, περίπου 50 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα, με μια μεγάλη ομάδα ανταρτών, η οποία αποτελείτο από 200 άνδρες σύμφωνα με κατοίκους. Η ομάδα αυτή προερχόταν από τη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.