Τη στιγμή που ο πόνος των συγγενών των επιβαινόντων της πτήσης QZ8501 είναι ανείπωτος, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia να συνεχίζονται, μία πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας προκαλεί τουλάχιστον οργή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times, οι Ινδονήσιοι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους εκδιώχθηκαν από το ξενοδοχείο στο οποίο είχαν βρει κατάλυμα, με τους υπευθύνους να υποστηρίζουν πως τα δωμάτια που παραχωρήθηκαν σε εκείνους από την αεροπορική εταιρία πρέπει να διατεθούν στους ταξιδιώτες που τα είχαν «κλείσει» για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, η παντελής έλλειψη σεβασμού για την οδύνη τους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου Hotal Halogen, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια στην Ινδονησία από όπου το αεροσκάφος απογειώθηκε, φρόντισαν να ετοιμάσουν τις αποσκευές των συγγενών και να τις τοποθετήσουν έξω από τα δωμάτια δίχως να τους ενημερώσουν. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει ένας από τους συγγενείς με δηλώσεις του στην εφημερίδα της Ινδονησίας. 

Νωρίτερα δε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας, Σούνου Γουιντιατμόκο, επιβεβαίωσε σύμφωνα με το protothema.gr, πως ήταν δύσκολο να βρεθούν κενά δωμάτια κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την αλλαγή του χρόνου.

Την ίδια ώρα, υπάλληλος του ξενοδοχείου αποκάλυψε πως η απόφαση να ετοιμαστούν οι αποσκευές δίχως προηγουμένως να ενημερωθούν οι συγγενείς των θυμάτων, ελήφθη έπειτα από συνεννόηση με την AirAsia.