current views are: 2

1 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:35

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με… παραίτηση για τον Ναπολιτάνο

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο επιβεβαίωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ότι πρόκειται να παραιτηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Δημοσίευση 17:35’
αρθρο-newpost

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο επιβεβαίωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ότι πρόκειται να παραιτηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο επιβεβαίωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ότι πρόκειται να παραιτηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο 89χρονος Ναπολιτάνο, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι θα εγκαταλείψει πρόωρα τον θώκο, άρχισε το μήνυμά του τονίζοντας πως το απευθύνει και στον διάδοχό του, ο οποίος θα αναδειχθεί «σύντομα» στο αξίωμα.

«Ετοιμάζομαι να παραιτηθώ, έχω φθάσει σε μια ηλικία που φέρνει μαζί της όλο και περισσότερους περιορισμούς και δυσκολίες όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων μου, που είναι περίπλοκα και πολύ απαιτητικά», δήλωσε ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, μιλώντας από τηλεοράσεως στους Ιταλούς.

Ο Ναπολιτάνο είχε κάνει σαφές ήδη τον περασμένο μήνα πως αφού ολοκληρωθεί η εξάμηνη προεδρία της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκαταλείψει τον θώκο. Εξάλλου, τον Απρίλιο του 2013 είχε δεχθεί να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία αλλά προσωρινά, για να διευκολυνθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και η προώθηση μεταρρυθμίσεων. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2006, για επταετή θητεία.

Ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η απόφασή του «έχει προσωπικό χαρακτήρα» και πως συνειδητοποιεί την γενικευμένη ανησυχία για την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας, την ανεργία, τις απώλειες θέσεων εργασίας.


σχετικα αρθρα