Η σουηδική αστυνομία διεξάγει έρευνα σήμερα για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης με εμπρηστική βόμβα εναντίον ενός τεμένους στην πόλη Ουψάλα (ανατολικά) τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, την τρίτη αυτού του είδους μέσα σε οκτώ ημέρες στη Σουηδία.

«Κάποιος πέταξε μια εμπρηστική βόμβα, ένα κοκτέιλ Μολότοφ, εναντίον του κτιρίου», δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ουψάλα, ο Τόρστεν Χέμλιν, ο οποίος διευκρίνισε πως η βόμβα δεν προκάλεσε πυρκαγιά στον χώρο λατρείας αυτό.

Η Ισλαμική Ένωση της Σουηδίας ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία της κεντρικής εισόδου του τεμένους, στην οποία κάποιος είχε γράψει «να φύγετε, βρωμομουσουλμάνοι».

Η αστυνομία στην Ουψάλα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν έναν άνδρα να πετάει μια εμπρηστική βόμβα στο τέμενος περί τις 06:30 (ώρα Ελλάδας). Το κτίριο ήταν άδειο.

«Η επίθεση» αυτή αντιμετωπίζεται ως «απόπειρα εμπρησμού», πράξη «βανδαλισμού και υποκίνησης μίσους», ανέφερε η αστυνομία σε μια ανακοίνωσή της, καλώντας τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν για να καταθέσουν.

TAGS