current views are: 2

2 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση08:05

Αφγανοί στρατιώτες κατηγορούνται για μακελειό σε γάμο

Για τα πυρά όλμου στη διάρκεια μιας συμπλοκής την Τετάρτη με τους Ταλιμπάν κατηγορούνται αφγανοί στρατιωτικοί. 

Δημοσίευση 08:05’
αρθρο-newpost

Για τα πυρά όλμου στη διάρκεια μιας συμπλοκής την Τετάρτη με τους Ταλιμπάν κατηγορούνται αφγανοί στρατιωτικοί. 

Για τα πυρά όλμου στη διάρκεια μιας συμπλοκής την Τετάρτη με τους Ταλιμπάν κατηγορούνται αφγανοί στρατιωτικοί. 

“Τα στρατεύματα έριξαν οβίδες όλμου σε μια τελετή αφού οι αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου”, δήλωσε ο Γιαν Ρασουλιάρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Χελμάντ (νοτιοδυτικό Αφγανιστάν), όπου βρίσκεται η περιφέρεια Σανγκίν, ένα προπύργιο των Ταλιμπάν όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

“Οι αφγανοί στρατιωτικοί που κατηγορήθηκαν (…) παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη”, δήλωσε επίσης. Τέσσερις στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ένας διοικητής, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Λάσκαρ Γκαχ, την επαρχιακή πρωτεύουσα, για να ανακριθούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας, τον Φαρίντ Ομπάιντ, αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης είπαν σε μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον προσωρινό κυβερνήτη Μοχάμαντ Ναΐμ ότι “οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου στα περίχωρα και στη συνέχεια τα αφγανικά στρατεύματα απάντησαν με όλμο και μια οβίδα όλμου έπεσε στο γάμο”.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πάντως πως τα πυρά του όλμου ρίχθηκαν αφού προσκεκλημένοι πυροβόλησαν στον αέρα με ελαφρά όπλα για να γιορτάσουν το γάμο.

Η έκρηξη της οβίδας στη μέση της τελετής στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ενώ 49 τραυματίσθηκαν.

 


σχετικα αρθρα