Ένας ακόμα νεκρός προστέθηκε στη λίστα των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό ψύχος που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τα Βαλκάνια. Πρόκειται για έναν 44χρονο άνδρα, από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, ο 44χρονος ήταν άστεγος στην πόλη Ζένιτσα, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η έντονη χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι, ενώ ισχυροί, βορειοανατολικοί άνεμοι, με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα, στην πόλη του Μόσταρ, έσπασαν δέντρα και ανέτρεψαν φορτηγά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αρκετές οικογένειες σε χωριά κοντά στο Μόσταρ αποκλείστηκαν εξαιτίας του χιονιού που "σκέπασε" τα χωριά, με αποτέλεσμα οι αρχές να στείλουν εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους και να απεγκλωβίσουν τις οικογένειες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από το μηδέν, εκτός από ορισμένες περιοχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.