Στον έλεγχο των ιταλικών αρχών το πλοίο με τους 450 μετανάστες

Στον έλεγχο των ιταλικών αρχών το πλοίο με τους 450 μετανάστες

Στον έλεγχο της ιταλικής ακτοφυλακής πέρασε το ακυβέρνητο πλοίο που μεταφέρει 450 πρόσφυγες ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα τριών ημερών.

Συγκεκριμένα, τρεις άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής ανέλαβαν τον έλεγχο του πλοίο το οποίο έχει σημαία της Σιέρα Λεόνε «Ezadeen», αφού μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο που προσνηώθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου, και το κατευθύνουν προς ιταλικό λιμάνι. 

Σημειώνεται ότι το πλοίο παρασυρόταν ακυβέρνητο και βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από τις νότιες ακτές της Ιταλίας. 

"Γνωρίζουμε ότι είχε αποπλεύσει από τουρκικό λιμάνι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής Φιλίπο Μαρίνι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24. 

"Οταν ήρθαμε σε επαφή με το πλοίο μία γυναίκα πρόσφυγας απάντησε λέγοντας 'Είμαστε μόνοι και δεν έχουμε κανέναν να μάς βοηθήσει' ", είπε ο εκπρόσωπος. 

Το πλοίο είχε πορεία προς τις ιταλικές ακτές, αλλά έμεινε από καύσιμα. Η εθνικότητα των προσφύγων δεν έχει γίνει γνωστή. Γυναίκες και παιδιά υπάρχουν ανάμεσά τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο