Ακροαριστερή τουρκική οργάνωση, που είχε πραγματοποιήσει επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2013, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση ένοπλου την Πρωτοχρονιά εναντίον αστυνομικών μπροστά από το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Σε προκήρυξη που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το Επαναστατικό Μέτωπο/Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) αναφέρει ότι δράστης αυτής της απόπειρας επίθεσης, που συνελήφθη από τις δυνάμεις της τάξης, είναι "ένας από τους μαχητές του".

Ο Φιράτ Οτσελίκ, όπως ονομάζεται ο ένοπλος, πέταξε χθες το απόγευμα δύο χειροβομβίδες που δεν εξερράγησαν εναντίον αστυνoμικών που βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας μπροστά από το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε, σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, κατά μήκος της ευρωπαϊκής όχθης των Στενών του Βοσπόρου που κόβουν στα δύο τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως μετά από τις δυνάμεις της τάξης και η ανάκρισή του συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

Στην ανάληψη ευθύνης, το DHKP-C εξηγεί ότι έδρασε σε αντίποινα κατά της κυβέρνησης, μετά τον θάνατο τον Μάρτιο του 2014 του εφήβου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που του είχε προκαλέσει η αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο του 2013. "Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι φονιάς, ο πρώην πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε αυτή τη σφαγή", αναφέρει το μαρξιστικό και εκτός νόμου κίνημα.