Ο απερχόμενος ηγέτης των δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας γυμναστική στο σπίτι του ανήμερα την Πρωτοχρονιά. 

Ο Ριντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Χέντερσον στη Νεβάδα και από εκεί κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του γειτονικού Λας Βέγκας για περαιτέρω εξετάσεις. Για προληπτικούς λόγους, παρέμεινε στο νοσοκομείο τη νύχτα.

«Ένα από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσε ο γερουσιαστής για να γυμναστεί έσπασε με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει και να σπάσει ορισμένα πλευρά και οστά του προσώπου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Άνταμ Τζέντλεσον, έναν σύμβουλο του Ριντ που μίλησε στη εφημερίδα Las Vegas Sun, ο 75χρονος γερουσιαστής έσπασε πολλά πλευρά και τα οστά κοντά στο δεξί μάτι του. Αναμένεται ότι θα πάρει εξιτήριο αργότερα σήμερα και σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Χάρι Ριντ, πρώην ερασιτέχνης πυγμάχος, εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία το 1986 και έγινε ο αρχηγός της πλειοψηφίας των Δημοκρατιών το 2007. 

Θα παραδώσει τη θέση αυτή στον Ρεπουμπλικάνο Μιτς Μακόνελ όταν συγκληθεί σε σώμα το νέο Κογκρέσο που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.