Αντιπροσωπείες των αντίπαλων παλαιστινιακών κινημάτων της Χαμάς και της Φάταχ βρίσκονται στο Κάιρο για να εξετάσουν με τις νέες αιγυπτιακές αρχές τη συνέχεια που θα δοθεί στις διαπραγματεύσεις τους για τη συμφιλίωση τους, οι οποίες έχουν μπλοκαριστεί εδώ και δύο χρόνια. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν εντός της ημέρας συνομιλίες με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, τον στρατηγό Μουράντ Μουάφι.

Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε στο Κάιρο αντιπροσωπεία στην οποία μετέχει ο επικεφαλής του παλαιστινιακού αυτού κινήματος Μαχμούντ Ζάχαρ και ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, αξιωματούχος της Χαμάς που βρίσκεται στη Δαμασκό. Της αντιπροσωπείας της Φάταχ ηγείται ένας από τους αξιωματούχους της, ο Άζαμ αλ Άχμαντ.

Η Φάταχ και η Χαμάς, οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση μετά την ανάληψη του ελέγχου της Γάζας από τη δεύτερη τον Ιούνιο του 2007, έχουν δεσμευτεί εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια σε μια διαδικασία συμφιλίωσης, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καρποφορήσει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε τη Χαμάς ότι μπλοκάρει τη συμφιλίωση, δρώντας υπό την επιρροή του Ιράν, ενώ η οργάνωση απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες.