Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα συνεργασθεί πλήρως με την Αστυνομία για διερεύνηση των καταγγελιών πρώην διεθνούς διαιτητή για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο κ. Κουτσοκούμνης δήλωσε, ύστερα από συνεδρία των προέδρων των σωματείων πρώτης κατηγορίας χθες βράδυ, ότι θα διαβιβάσει στον υπουργό Δικαιοσύνης την ετοιμότητα των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων να συνδράμουν στη διερεύνηση των καταγγελιών.

Τις καταγγελίες είχε διατυπώσει σε κατάθεσή του στην Αστυνομία ο πρώην διαιτητής Μάριος Παναγής, που κράτησε τρεις ολόκληρες ημέρες, παραθέτοντας στοιχεία και ονόματα από τον χώρο του ποδοσφαίρου και της πολιτικής που, όπως ισχυρίστηκε, εμπλέκονται σε στημένες ποδοσφαιρικές συναντήσεις.

Ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι θα διαβιβάσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο και ότι οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟΠ είχε δηλώσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη ότι κατά την εκτίμησή του η έρευνα των καταγγελιών Παναγή δεν θα καταδείξει οτιδήποτε, καθώς η Αστυνομία δεν κατέχει πρωτογενή στοιχεία ή μαρτυρία για την υπόθεση.

Ανακριτές είχαν κατάσχει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΚΟΠ αλλά τους επέστρεψαν ύστερα από εξέταση μερικών ημερών.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσοκούμνης είχε εξαπολύσει επίθεση κατά των πολιτικών συλλήβδην, «που έφεραν τον τόπο στο χάλι που βρίσκεται σήμερα», αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν είμαστε εμείς που κουρέψαμε τις καταθέσεις του κόσμου, ούτε εμείς που ρίξαμε την οικονομία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, ούτε εμείς που δημιουργήσαμε ανεργία στο 40% για τους νέους και 20% γενικά. Δεν είμαστε εμείς που κλείσαμε τράπεζα και ρίξαμε νοικοκυριά στην απόγνωση, ούτε εμείς που μειώσαμε μισθούς, και απολύσαμε κόσμο. Δεν είμαστε εμείς που αναγκάσαμε τον κόσμο να προσφύγει στα κοινωνικά παντοπωλεία ούτε εμείς που καταστρέψαμε τα όνειρα της νεολαίας μας».