Η Αίγυπτος διέψευσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στη δικηγόρο Άμαλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ.

Η κυρία Αλαμουντίν - Κλούνεϊ δήλωσε το Σάββατο στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι οι αιγυπτιακές αρχές απείλησαν να τη συλλάβουν τον Φεβρουάριο του 2014 ενώ ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει μια έκθεση επικριτική για το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου.

«Οι αιγυπτιακές αρχές δεν εμπόδισαν την Κλούνεϊ να έρθει στην Αίγυπτο, δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να εμποδίζει την έλευσή της, τίπτοα δεν εμποδίζει την είσοδό της (στη χώρα) οποιαδήποτε στιγμή», ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Mena.

«Τη στιγμή που επρόκειτο να δημοσιευθεί η έκθεση αυτή, άρχισαν απαγορεύοντάς μας να την δημοσιεύσουμε στο Κάιρο. Ρώτησαν: 'Μήπως η έκθεση επικρίνει το στρατό, τη δικαιοσύνη ή την κυβέρνηση;' Απαντήσαμε: 'Ναι'. 'Στην περίπτωση αυτή, κινδυνεύετε να συλληφθείτε', είπαν", αφηγήθηκε η βρετανίδα δικηγόρος.

«Θα έπρεπε να πει ποιος ακριβώς της είπε αυτό το πράγμα. Γιατί δεν διευκρίνισε από την αρχή ποιος της το είπε;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Άμπντελ Λάτιφ. «Δεν έχουμε κάτι εναντίον της», πρόσθεσε.

Τελικά η έκθεση δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.