Το Ισραήλ θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε δίωξη των στρατιωτών του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), στο οποίο οι Παλαιστίνιοι ζητούν να ενταχθούν, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Δεν θα επιτρέψουμε οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί του Τσαχάλ (ο ισραηλινός στρατός) να συρθούν ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου. Χθες Σάββατο το εβραϊκό κράτος απάντησε στη διεθνή διπλωματική επίθεση των Παλαιστινίων παγώνοντας την καταβολή άνω των 100 εκατ. ευρώ σε φόρους που οφείλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή.

"Αυτοί που πρέπει να διωχθούν είναι οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής που έκαναν μια συμμαχία με τους εγκληματίες πολέμου της Χαμάς", πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορεί το ισλαμιστικό κίνημα κυρίως ότι χρησιμοποίησε τους κατοίκους της Γάζας σαν ανθρώπινη ασπίδα κατά τη σύγκρουση του περασμένου καλοκαιριού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 2.200 ανθρώπους από την Παλαιστινιακή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, και σε 73 από την ισραηλινή πλευρά, από τους οποίους οι 67 ήταν στρατιώτες.

"Οι στρατιώτες του Τσαχάλ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ με θάρρος και αποφασιστικότητα και με τον ίδιο τρόπο που μας προστατεύουν, θα τους προστατεύοσυμε κι εμείς με θάρρος και αποφασιστικότητα", δήλωσε επίσης.

"Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να συγκρουσθεί με το κράτος του Ισραήλ και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια", προειδοποίησε ακόμη ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.