current views are: 1

7 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση03:29

Τα παιδιά πεθαίνουν στη Συρία…

Τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στη Συρία το 2014 κατήγγειλε το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (Unicef) στη Γενεύη.

Δημοσίευση 03:29’
αρθρο-newpost

Τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στη Συρία το 2014 κατήγγειλε το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (Unicef) στη Γενεύη.

Τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στη Συρία το 2014 κατήγγειλε το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (Unicef) στη Γενεύη.    

Την ώρα που σχεδόν 1,6 εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μαθήματά τους εξαιτίας των συγκρούσεων και της ανασφάλειας, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

«Μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 68 επιθέσεις εναντίον σχολείων που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 160 παιδιά και να τραυματιστούν 343» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου της Unicef Κριστόφ Μπουλιεράκ.

O ίδιος διευκρίνισε ότι ο απολογισμός αυτός «είναι σίγουρα υποτιμημένος» εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης.

«Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν περιοχές όπου επικρατεί η ειρήνη και η εμπιστοσύνη για τα παιδιά χωρίς να υπάρχει ο φόβος να τραυματιστούν ή να πεθάνουν» υπογραμμίζει η Unicef.

Η οργάνωση επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές που τελούν υπό το μερικό ή πλήρη έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κυρίως στις επαρχίες Ράκα, Ντέιρ Εζόρ και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

«Περίπου 670.000 παιδιά επηρεάζονται» σε αυτές τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις κλειστά, εξήγησε ο Μπουλιεράκ.

Στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι σε διάστημα σχεδόν 4 ετών, περιλαμβανομένων περισσότερων από 76.000 το 2014, την πλέον αιματηρή χρονιά της διενέξης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Unicef από την πλευρά της εκτιμά ότι περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις, περιλαμβανομένων 1, 7 εκατομμυρίων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες.


σχετικα αρθρα