Παλαιστίνιος καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή και δολοφονία των τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που πυροδότησε κύκλο βίας ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ο Χοσάμ Καουάσμεχ καταδικάσθηκε επίσης σε καταβολή αποζημίωσης 750.000 σεκέλ στις οικογένειες των Ναφτάλι Φρένκελ, Εγιάλ Γιφράχ και Γκιλάντ Σαέρ, των τριών νεαρών Ισραηλινών, οι οποίοι απήχθησαν τον περασμένο Ιούνιο κοντά στη Χεβρόνα και στη συνέχεια δολφονήθηκαν.

Η τριπλή δολοφονία προκάλεσε κλιμάκωση της βίας και κατέληξε στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο άλλοι Παλαιστίνιοι που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην απαγωγή και την τριπλή δολοφονία, ο Μαρουάν Καουάσμεχ και ο Αμερ Αμπού Εϊσέχ, σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες στις 23 Σεπτεμβρίου στη Χεβρόνα.

Ο Χοσάμ Καουάσμεχ, θείος του Μαρουάν, συνελήφθη τον Ιούλιο και παρουσιάσθηκε ως εγκέφαλος της επιχείρησης.
Η καταδικαστική απόφαση εναντίον του ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η ποινή που τού επιβλήθηκε.

Μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων των τριών νεαρών Ισραηλινών στις 30 Ιουνίου, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν σε ευρείες επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που οδήγησαν στη σύλληψη τουλάχιστον 2.000 ατόμων.