current views are: 1

7 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση06:18

Εννέα άνθρωποι ύποπτοι ως μέλη συμμορίας σκοτώθηκαν στην πολιτεία Μιτσοάκαν

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ύποπτοι ότι συμμετείχαν σε συμμορία, σκοτώθηκαν την Τρίτη στην πολιτεία Μιτσοάκαν του Μεξικό. 

Δημοσίευση 06:18’
αρθρο-newpost

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ύποπτοι ότι συμμετείχαν σε συμμορία, σκοτώθηκαν την Τρίτη στην πολιτεία Μιτσοάκαν του Μεξικό. 

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ύποπτοι ότι συμμετείχαν σε συμμορία, σκοτώθηκαν την Τρίτη στην πολιτεία Μιτσοάκαν του Μεξικό

Ο Αλφρέντο Καστίγιο, επίτροπος ασφαλείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Μεξικό, δήλωσε ότι ο ένας άνδρας σκοτώθηκε ενώ προσπάθησε να ξεφύγει της σύλληψης καθώς οι αρχές ανακατέλαβαν το γραφείο του δημάρχου του στην περιοχή Απατζίνγκαν, στο οποίο είχαν κάνει έφοδο ένοπλοι. 

Οκτώ ακόμα ύποπτοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες, πρόσθεσε ο Καστίγιο. Συνολικά 44 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Τα περιστατικά αυτά συνέβησαν την ώρα που ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πενία Νιέτο, δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τις προφανείς δολοφονίες, τον Σεπτέμβριο, 43 φοιτητών στην πολιτεία Γκερέρο από μέλη συμμορίας ναρκωτικών που είχαν διασυνδέσεις με την τοπική αστυνομία και τις εικασίες περί διαφθοράς στους κύκλους των αστυνομικών αρχών. 

Ο Νιέτο, κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπου οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες σχετικά με κενά που υπάρχουν σε θέματα ασφαλείας στο Μεξικό. Ο Ομπάμα προσέφερε την υποστήριξή του στις προσπάθειες καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, ωστόσο έκανε σαφές ότι είναι «στο χέρι» του Μεξικού να αναλάβει την ευθύνη για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.


σχετικα αρθρα