Σημαντική ήταν η μείωση του ανθρώπινου και οικονομικού κόστους το 2014 σε ολόκληρο τον κόσμο από τις φυσικές καταστροφές, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο Munich Re.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μειώθηκε στις 7.700 το 2014 από 21.000 το 2013, ενώ το οικονομικό κόστος από τις φυσικές καταστροφές έπεσε στα 110 δισ δολάρια από 140 δισ δολάρια, αναφέρει η Munich Re στην ετήσια έκθεσή της.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Munich Re, η ασφάλεια κάλυψε 31 δισ δολάρια από τις ζημίες του περασμένου χρόνου, δηλαδή 28% του συνολικού ποσού.

"Οι μικρότερες απώλειες το 2014 δεν θα πρέπει να μας δίνουν μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας, γιατί η κατάσταση κινδύνου συνολικά δεν έχει αλλάξει", αναφέρει σε ανακοίνωσή του μέλος του ΔΣ της Munich Re Τόρστεν Τζέβορεκ.

"Δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε μία ανάλογη συντηρητική εικόνα το 2015", σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι "είναι αδύνατο να προβλεφθούν τα αποτελέσματα φυσικών καταστροφών για οποιαδήποτε χρονιά".