Τη βραδινή Θεία Λειτουργία της Γέννησης του Χριστού παρακολούθησε και φέτος παραδοσιακά ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, φέτος δεν την παρακολούθησε στον Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, αλλά στην Εκκλησία της Σκέπης της Θεοτόκου, στο μικρό χωριό Οτραντνόγιε, κοντά στο Βορονέζ, στην κεντρική Ρωσία.

«Είναι μια ευλογημένη ημέρα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο! Μας υπενθυμίζει τα ιδανικά της αγάπης και της αδελφοσύνης, στις απαρχές μια πνευματικής παράδοσης που έχει ενώσει για αιώνες τους ανθρώπους και μας έχει βοηθήσει να αντέξουμε στις δύσκολες καταστάσεις» είπε στο μήνυμά του ο ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην ανατροφή γενιών και γενιών, κρατώντας ψηλά τον πήχη των ηθικών αξιών και στην διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας.

Ο πρόεδρος Πούτιν παρακολούθησε με κατάνυξη την χριστουγεννιάτικη ακολουθία και ευχήθηκε ειρήνη, ευτυχία και ευημερία στο εκκλησίασμα των 450 πιστών που παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία και σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς που γιορτάζουν σήμερα όπως και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τη Γέννηση του Ιησού, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Ακόμη, συνεχάρη προσωπικά τον πρωθιερέα του Ναού Γκενάντι Ζαρίντζε για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει και ορφανοτροφείο, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και δεκάδες παιδιά από το πολύπαθο Λουγκάνσκ και άλλες περιοχές του Ντονμπάς της νοτιοανατολικήςΟυκρανίας, με τα οποία ο ρώσος πρόεδρος έκανε ρεβεγιόν.