Τα αντανακλαστικά τους έδειξαν οι πολίτες της Γαλλίας μετά την φονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Χιλιάδες πολίτες σε πολλές πόλεις πραγματοποιούν διαδηλώσεις για να καταδικάσουν την αποτρόπαια πράξη.

Στο Παρίσι, έπειτα από έκκληση συνδικάτων, ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων, πάνω από 35.000 κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία της Charlie Hebdo.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν μαύρα αυτοκόλλητα που έγραφαν «Είμαι κι εγώ Charlie», ένα σύνθημα αλληλεγγύης προς τα θύματα, το οποίο κυκλοφορεί και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποια από τα πανό έγραφαν «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», μια αναφορά στον σκιτσογράφο και διευθυντή της Charlie Hebdo, που έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους τρεις ιστορικούς γελοιογράφους της εφημερίδας.

Στη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μασσαλία (νοτιοανατολικά) και τη Λυόν (κεντροανατολικά), οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις υπολογίζονται σε 7.000 και μεταξύ 10.000 και 15.000 αντιστοίχως.

Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης στο Παρίσι.

Στο Βερολίνο περίπου 500 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν κεριά και πανό που έγραφαν «Είμαι και εγώ Σαρλί» ή παλιά πρωτοσέλιδα της Charlie Hebdo, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις Βρυξέλλες πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν ραντεβού σε διαφορετικές περιοχές της πόλης: περίπου 200 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προξενείο της Γαλλίας, ενώ από 1.000 ως 1.500, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου κρατούσαν μολύβια και στυλό ως ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ είχαν ανάψει κεριά και είχαν αναρτήσει ένα πανό σε ένα άγαλμα όπου είχαν γράψει το σύνθημα: «είμαι κι εγώ Σαρλί».

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με τα πρόσωπα σκυθρωπά, συμπεριλαμβανομένων πολλών Γάλλων.
Στη Μαδρίτη εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας, παρόντος και του πρεσβευτή Ζερόμ Μποναφόν. Φώναξαν συνθήματα όπως «ελευθερία της έκφρασης» ή επίσης «είμαστε όλοι Σαρλί» ενώ τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας μπροστά στη γαλλική σημαία.