Οι αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει ζημιές ή έχουν καταστρέψει 3.222 στόχους από την έναρξή της εκστρατείας, τον περασμένο Αύγουστο. 

Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν είναι 58 άρματα μάχης, 184 οχήματα Χάμβι, 673 θέσεις μάχης και 980 κτίρια ή στρατώνες, ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Πεζικού Στιβ Γουόρεν είπε ότι δεν είναι σίγουρος αν πολλοί στόχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς «αλλά είμαι βέβαιος ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι υψηλό. Οι επιδρομές μας είναι εξαιρετικά ακριβείς» όπως είπε. Από την 8η Αυγούστου και έως τις 23:00 χθες Τρίτης (σ.σ. 06:00 ώρας Ελλάδας σήμερα), αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πραγματοποίησαν συνολικά 1.676 εξόδους εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν εξαπολύσει 4.775 βόμβες και πυραύλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Στιβ Γουόρεν ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν πλήξει 3.222 στόχους σε αεροπορικές επιδρομές, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να πει ποιο είναι το ποσοστό του εξοπλισμού του Ισλαμικού Κράτους που καταστράφηκε. «Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να διαθέσουμε σε εσάς τον ακριβή αριθμό των αρμάτων μάχης και των οχημάτων Χάμβι που πιστεύουμε ότι διαθέτει ο εχθρός», είπε. «Δεν θέλουμε όμως ο εχθρός να γνωρίζει πόσα ξέρουμε γι' αυτόν» συμπλήρωσε.