Σε συναγερμό βρίσκεται ξανά το Παρίσι. Στις 8 το πρωί τοπική ώρα- για άγνωστους λόγους- ένας πάνοπλος δράστης άνοιξε πυρ κατά δύο αστυνομικών.

Από τους πυροβολισμούς υπάρχει μια νεκρή αστυνομικός. Η επίθεση έγινε με στόχο δύο δημοτικούς αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία. Επίσης τραυματίστηκε και ένας οδοκαθαριστής που ήταν στο σημείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκεται στην περιοχή για τις έρευνες.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης είναι ντυμένος στα μαύρα και οπλισμένος με καλάσνικοφ και αλεξίσφαιρο διέφυγε με το Μετρό, ωστόσο η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη υπόπτου. Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη, έχει γεννηθεί το '62 και είναι ιρακινής καταγωγής. Τουλάχιστον επτά μάρτυρες καταθέτουν αυτή την ώρα στην Αστυνομία τι είδαν. Η επίθεση σημειώθηκε νότια του Παρισιού, στην περιοχή Chatillon.

.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο αυτό λαμβάνει χώρα ενώ από χτες στη Γαλλία ισχύουν αντιτρομοκρατικά μέτρα και η χώρα βρίσκεται στην κατάσταση υψίστου συναγερμού και στρατιώτες και αστυνομικοί «χτενίζουν» το Παρίσι για τον εντοπισμό των δραστών της βάρβαρης επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo με 11 νεκρούς