Παρά το μακελειό, το Charlie Hebdo θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε χρονογράφος της σατιρικής εφημερίδας.

«Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι», δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού, γιατρός που διατηρεί στήλη στην εφημερίδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συντακτική ομάδα θα συνέλθει πολύ σύντομα σημειώνοντας ότι«θα το κάνουμε στα σπίτια μας, θα τα βολέψουμε», διευκρινίζοντας ότι τα γραφεία δεν είναι προσβάσιμα λόγω της έρευνας για την επίθεση.

«Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε όλοι τον πόνο μας, τους φόβους μας, αλλά θα το κάνουμε παρά ταύτα, διότι δεν πρέπει να νικήσει η μαλ...Ο Σαρμπ έλεγε πάντα ότι η εφημερίδα πρέπει να βγαίνει πάση θυσία», είπε.

Όσα μέλη παραμένουν από τη συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo, που αφανίστηκε χθες στο μεγαλύτερο μέρος της, συνέρχονται σήμερα για να αποφασίσουν για το μέλλον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχισυντάκτης Ζεράρ Μπιάρ. «Θα βγει κάτι την ερχόμενη εβδομάδα, δεν ξέρουμε ακόμη υπό ποια μορφή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Liberation, η οποία είχε προσωρινά φιλοξενήσει την συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo μετά τον εμπρησμό των γραφείων του το 2011 σε αντίποινα για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, προσέφερε ήδη από χθες τη φιλοξενία και τη βοήθειά της καλώντας όλον τον γαλλικό Τύπο να συνδράμει με κάθε τρόπο τη σατιρική εφημερίδα, η οποία απειλείται και με χρεοκοπία. Πριν από την επίθεση πουλούσε 30.000 αντίτυπα και είχε απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια για να μην εξαφανισθεί.