Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε σήμερα εντολή για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας στη νότια Πολιτεία Αλαμπάμα που πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία. Οι καταιγίδες που σαρώνουν εδώ και αρκετές ημέρες μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων μόνο στη Αλαμπάμα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, αυξάνοντας σε 66 τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών στη χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για «αυξημένο κίνδυνο» ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.

Συνολικά ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν 21 αμερικανικές Πολιτείες, στη ζώνη από τις Μεγάλες Λίμνες μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού.

«Η πολιτειακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων επιβεβαιώνει ότι καταγράφηκαν την Τετάρτη 45 θάνατοι στην Αλαμπάμα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων», δήλωσε η Γιάσαμι 'Ογκαστ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντροδυτική Αλαμπάμα, πρόσθεσε.