Δεκαπέντε βάσεις στη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη παραδίδουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στα πλαίσια της περιστολής των δαπανών που προχωρά το Πεντάγωνο

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει τη βάση RAF Mildenhall που βρίσκεται βορειοανατολικά του Λονδίνου, στην οποία σταθμεύουν αεροσκάφη ανεφοδιασμού, αναγνώρισης και ειδικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα αποσύρει 3.200 στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Σε αντιστάθμισμα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θα ενισχύσει έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας με 1.200 μέλη του προσωπικού του και με δύο μοίρες αεροσκαφών F-35 την κοντινή βάση RAF Lakenheath, έδρα της 48ης Πτέρυγας Μαχητικών.

Η καθαρή μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Βρετανία θα είναι περίπου 2.000, και είναι η μεγαλύτερη κίνηση συγχώνευσης μονάδων στην Ευρώπη, όσον αφορά το έμψυχο υλικό. Και στη Γερμανία θα κλείσουν αρκετές αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά συνολικά ο αριθμός των στρατιωτικών των ΗΠΑ στη χώρα αναμένεται να αυξηθεί κατά μερικές εκατοντάδες.

Περίπου 500 Αμερικανοί, μέλη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού θα αποσυρθούν και από το πεδίο Λάζες στις Αζόρες, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αμερικανικών στρατιωτών στην Πορτογαλία. Μια μοίρα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας από τη Γερμανία θα μεταφερθεί στην Ιταλία, αυξάνοντας τις εκεί αμερικανικές δυνάμεις κατά περίπου 300 στελέχη.