Ενδείξεις για αλλαγή στάσης της Ρωσίας απέναντι στην κρίση στην Ουκρανία βλέπει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι

Η Μογκερίνι επισήμανε στη Λετονία, η οποία ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, ότι καταγράφει «μερικές περιορισμένες θετικές ενδείξεις από πλευράς Ρωσίας» όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε πως στις συνομιλίες με τη Ρωσία τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν «ορισμένες ενδείξεις» μιας νέας ρωσικής προσέγγισης στην ουκρανική κρίση, εξαιτίας της οποίας η ΕΕ έχει επιβάλει μια σειρά οικονομικών κυρώσεων, όπως και για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρίνκεβιτς επισήμανε πως η ΕΕ αναζητεί τον τρόπο να αρχίσει νέος διάλογος για το ζήτημα με τη Μόσχα. «Συμφωνήσαμε ότι χρειαζόμαστε να βρούμε μια ευκαιρία για έναν νέο πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία όσον αφορά τα γεγονότα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρίνκεβιτς, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και θα ταξιδέψει στο Κίεβο και στη Μόσχα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.