Σάλο προκαλεί η δήλωση του Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ περί πέμπτης φάλαγγας στην Ευρώπη με αφορμή την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo

«Είναι τελείως ανεύθυνο να μιλάμε για μια 5η φάλαγγα» αντέδρασε η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι στο βρετανικό δίκτυο BBC, ενώ ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ εξέφρασε την «απογοήτευσή του» που ο Φάρατζ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την αιματηρή επίθεση.

«Το να υπονοεί ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι, για τους οποίους εγώ γνωρίζω ότι αισθάνονται με πάθος Βρετανοί και νιώθουν υπερηφάνεια για τη μουσουλμανική τους πίστη, αποτελούν μια οποιοδήποτε τρόπο μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης είναι πλάνη» προσέθεσε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Χθες το βράδυ, ο Φάρατζ δήλωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις βάση των οποίων πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στο Παρίσι είναι το αποτέλεσμα —και εμείς στο Λονδίνο το έχουμε επίσης δει— της παρουσίας κυρίως σε αυτές τις χώρες μιας πέμπτης φάλαγγας».

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις χώρες μας, που έχουν το ίδιο διαβατήριο με εμάς και οι οποίοι μας σιχαίνονται» επισήμανε επίσης και προσέθεσε: «ευτυχώς, είναι πολύ, πολύ λίγοι».