Την πρόθεσή τους να εκδώσουν ένα «φύλλο των επιζώντων» ανακοίνωσαν τα μέλη της συντακτικής ομάδας της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που γλίτωσαν από την επίθεση. 

«Η Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη και το τιράζ της θα είναι 1 εκατομμύριο αντίτυπα», έναντι 60.000 που είναι κανονικά, ανακοίνωσε ο δικηγόρος Ρισάρ Μαλκά μετά τη σύσκεψη των εναπομεινάντων μελών της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας. Παράλληλα το νέο φύλλο θα είναι μόλις 8 σελίδων έναντι 16 που είναι κανονικά. 

«Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια μικρή εφημερίδα την επόμενη εβδομάδα. Θα κάνουμε κάτι. Είναι σημαντικό», δήλωσε ο Λοράν Λεζέ, ρεπόρτερ της εφημερίδας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info και πρόσθεσε: 

«Δεν θέλω να κάνουμε μια νεκρολογία, θέλω να κάνουμε μια εφημερίδα για να εκφράσουμε την πρόκληση του να υπάρχεις, την πρόκληση του να λες τα πράγματα, του να συνεχίζεις να πολεμάς κατά της μαλ…ίας, κατά της ανθρώπινης βλακείας, κατά του σκοταδισμού, κατά όλων των φονταμενταλισμών».

Από σήμερα το πρωί η συντακτική ομάδα θα ξεκινήσει να εργάζεται στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, η οποία τους προσέφερε καταφύγιο «για όσο διάστημα το χρειαστούν», όπως το είχε κάνει και το 2011 μετά τον εμπρησμό των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας. 

Σχεδόν όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους στην ομάδα της Charlie Hebdo

«Έχουν άμεση ανάγκη χρηματοδότησης. Θα ξεκινήσουμε μια έκκληση για δωρεές η οποία θα μεταδοθεί από όλα τα μέσα ήδη από αύριο», δήλωσε ο Λουίς Ντρειφούς διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Le Monde. 

«Τα έσοδα από το επόμενο φύλλο θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Η έκκληση για δωρεές θα γίνει λοιπόν για να μπορέσει να συνεχίσει (να εκδίδεται) η Charlie Hebdo», πρόσθεσε. Η έκκληση θα μεταδοθεί και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα.